Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kipschnitzels met roergebakken bietjes, aardappel en appel

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 rode ui
600 gr vastkokende aardappelen
600 gr gekookte rode bietjes
2 zoete appels
2 eetlepels balsamicoazijn
peper, zout
3 eetlepels umer of Bulgaarse yoghurt
2 eetlepels fijngehakte bieslook
4 eetlepels olie
4 ongepaneerde kipschnitzels

Bereiden

Snipper de ui en snijd de aardappelen en de bietjes in stukjes.
Snijd de klokhuizen uit de appels en snijd de appels in blokjes.
Verhit 2 eetlepels olie in een wok of ruime pan en bak de aardappelen in )
5 minuten bruin.
Voeg de ui toe en bak de aardappelblokjes in ± 10 minuten gaar.
Schep de bietjes erdoor en bak ze al omscheppend ± 3 minuten
mee.
Blus af met de azijn en roer de appel erdoor.
Breng op smaak met peper en zout en warm nog ± 1 minuut door.
Wrijf de kipschnitzels in met peper en zout.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de
schnitzels in ± 10 minuten bruin en gaar.
Roer de umer door de bietjes, bestrooi met de bieslook en serveer met de
schnitzels.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kip in een pakketje
Gevulde kip met een velletje van salie
Kipfilet met teriyakisaus
Nasi keboeli ajam
Gevulde (rode) kropsla

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes